Pepparkakor - Vegan, utan vitt raffinerat socker, gluten och mjölk fria




 
RECEPT: ( 33 pepparkakor / 2 plåtar )

* 1 dl havremjöl
* 1 dl rismjöl
* 1 dl majsmjöl
* 0.5 dl potatismjöl
* 2 tsk bikarbonat
* 6 tsk färdig pepparkakskrydda
* 1 tsk mald kardemumma
* Två nypor havssalt
* Lite mindre än 1/2 dl agavesirap
* 2 msk kokossocker
* 100 gram kokosolja

Gör såhär:
Blanda alla torra ingredienser.
Smält kokosolja, havssalt, agavesirap, kokossocker och kryddorna i en kastrull på låg värme. Häll sedan i sörjan bland dem torra ingredienserna. Använd händerna för att röra om ordentligt.
Låt degen stå i kylskåpet i 5 timmar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Ha ev. i ca 0.5dl vatten om degen är väldigt hård. Knåda och dela degen i mindre delar. Ha ut lite havremjöl på ett bord och kavla ut varje del. Använd pepparkaksformar och ta hjälp av en stekspade för att få upp kakorna till en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda dem i ugnen i mitten av ugnen i ca 8-12 minuter, beroende på hur tjocka eller tunna du gör kakorna. Håll koll så att inte kakorna bräns vid.
Låt kakorna svanla helt på galler innan servering.
Förvara sedan kakorna i en burk i kylskåpet. Då pepparkakorna kommer hållas krispiga om man förvarar dem i kylskåpet.






RSS 2.0