Brownie cake base with red currants and strawberries




 
Bakade även världens godaste tårta till fikat som jag njöt av. När jag smakade av tårtbotten, var det som att jag kom till himmelriket, slickade till och med av skålen, verkligen barndomsminnen haha!
Fick insipration av Minna (klick för länk), men gjorde lite ändringar som vanligt när jag "försöker" följa recept.

I baked a really good cake, that i enjoyed a lot. The flan case was really good, I even licked the bowl after i hade prepared it. That did bring back a lot of childhood memories. I got my inspiration on the cake from Minna (click for link), but I did some changed on the recipe as always, when I "try" to follow a recipe.

 

RECEPT:

Browniebotten:
* 14 färksa dadlar
* 1/2 solrosfrön
* 1 dl kokoschips
* 1 dl mjöl (majsmjöl & bovetemjöl)
* 1/2 dl smät kokosolja
* 3 msk kakao
* 1 tsk vaniljpulver
* En nypa havssalt
* 1 tsk bakpulver
* 4 ägg

Brownie cake base:
* 14 fresh dates
* 1/4 cup sunflower seeds
* 1/2 cup coconut chips
*1/2 cup flour (buckwheat flour, and corn flour)
* 1/4 cup melted coconut oil
* 3 tablespoon cocoa
* 1 teaspoon vanilla powder
* A pinch Sea salt
* 1 teaspoon baking Soda
* 4 egg

 
Vaniljkräm:
* 2 dl havregrädda
* 1 tsk vaniljpulver
* 1 äggula

Vanilia cream:
* 1 cup oat cream
* 1 teaspoon vanilia powder
* 1 yolk

Bärmousse:
* 2 dl frysta jordgubbar (jag använde frysta jordgubbar)
* 2 dl röda vinbär
* 6 plommon
* 2 dl kokosgrädde
* 0,5 dl kokosolja

Berry mix:
* 1 cup strawberries (I used frozen strawberries)
* 1 cup redcurrants
*  6 plum
* 1 cup coconut cream
* 1/4 cup cocconut oil

 
Gör såhär:
1. Börja med botten. Mixa solrosfrön och kokoschips i en bunke med en stavmixer. Tillsätt dadlar och kokosolja, mixa igen. Mixa sedan restan av ingredienserna. Ha i rapsolja i en pajform. Häll över smeten i formen och grädda på 175 grader i ca 8 minuter. Stoppa sedan in botten i frysen.

2. Gör sedan vaniljkrämen. Ha i allting i en bunke och vispa med elvispen.

3. Gör bärmoussse. Om du har frysta jordgubbar, måste du tina dem innanina dem. Ha i jordgubbar, vinbär, plommon, kokosgrädde och kokosolja i en mixer. Kör tills det har blivit en jämn smet.

4. Ta fram botten från frysen. Häll över vaniljkrämen over botten. Ha sedan på bärmousse. Låt stå i kylskåpet i minst en timme.

5. Ta fram din tårta och toppa med valfritt. Jag toppade min tårta med färska jordgubbar.

Do like this:
1. Start with the bottom. Mix sunflower seeds and coconut chips in a bowl with a hand blender. Add the dates and coconut oil, mix again. Mix the rest of the ingredients. Put some oil in a pie dish. Pour over the batter in the pie dish and bake at 175 Celsius degrees for about 8 minutes. Then stop it in the freezer.

2. Do the vaniliacream. Put everything in a bowl and use a hand mixer.

3. Do the berry mix. If you have frozen strawberries, you need to take them out from the freezer before. Put everything in a blender. Start the blender until everything is smooth.

4. Take out the bottom from the frezzer. Start to put the vaniliacream on the bottom. Then you put on the berry mix. Put in the cake in the fridge. Stay there at least for an hour, before you eat it.

5. Take out the cake from the fridge and top the cake with what you want. I did put strawberry on my cake.




Minna
12 Augusti 2016 , 20:31

Fler noveller tack! Älskar att få lite läsning och att ta del av andras tankar, så bring the comments on.

Först och främst vill jag tacka för komplimangen och tycker det är himla kul att du inspirerades!
För det andra så verkar din version helt magisk, måste pröva den. Vaniljkrämen låter som en galet bra kombo med browniebottnen.

Min mamma, mormor och syster är rätt inne i detta också. Men resterande del av släkten är smått skeptiska, så på varje kalas/firande känns det underbart när man lyckas överträffa deras förväntningar på fikafronten ;)

Ps.. jag och min syster råkar ibland äta upp smeten på den där brownie bottnen.. wops!


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Blog:


Your comment:



RSS 2.0