Rester med tacos





Dagens lunch blev tacos rester från igår. Hade in tortilla brödet med kycklingfärsen och grönsakerna i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Sedan toppade jag med massa ruccola. Till det kokade jag även upp en majskolv.
Ibland är det riktigt gott med rester till lunch.
Idag har jag hunnit med jobb & ett lättare axel pass på gymmet. Har åkt på smärta i nedre ryggen/höften, som inte vill ge med sig.. Vilade från träningen i ca 1,5 vecka, utan att det varken blev bättre eller sämre. Så kände att det var dags att börja träna lite försiktigt igen och förhoppningvis blir det inte sämre med smärtan.
Just nu väntar jag på att min mamma ska komma förbi för en liten pratstund med te.

Ni hittar receptet på tortilla brödet här ( klick )






Mysig söndag med tacos






Har haft en super mysig söndag. Jag började dagen med lite stretch yoga och en härlig fruktsallad framför det nya avsnittet av vampire diaries. Vid lunch tid hade jag bjudit över en vän, som kom hit för att äta tacos. Passade även på att duka med min fin servis, som jag fick ärva från min farmor.
Efter lunchen blev det en härlig promenad i solen.



Jag bjöd på majs, banan, tomat, avokado, purjolök, paprika, gurka och riven morot, tacosås och kycklingfärs.
Färsen är gjord på 500gram kycklingfärs, purjolök, 3dl vatten och med min egna taco krydda. Ni hittar recept på kryddan här ( klick ). Stekte löken med lite olja, hade sedan i kucklingfärsen och stekte färsen på medelvärme tills den var genom stekt. Hällde i vattnet och tacokryddan. Rörde om ordentligt och låt det stå och puttra i ca 30minuter.


Som bröd åt vi knäckebröd och hemmagjort tortilla bröd, mums! Grund receptet på knäckebrödet hittar du här ( klick ). Fast den här gången hade jag i ca 1 dl ljusa psylliumfrön och 6 dl varmt vatten, för att få konsistensen mjukare.

Tortilla bröd: ( 5 st )

* 2 dl rismjöl
* 1 1/2 dl bovetemjöl
* 3 msk rapsolja
* 2 tsk fiberhusk
* 1/2 tsk salt
* 1/2 tsk bakpulver

Det behövs extra mjöl för att kavla ut bröden.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sedan vatten och olja. Knåda ihop till en deg. Dela degen i lika stora delar ( blir ca 5 st ). Rulla varje deg till en boll och kavla ut på ett mjölat bakbord. Bröden ska vara väldigt tunna. Stek i en varm stekpanna utan olja. Bröden är godast direkt efter stekningen!






Golden milk




Har precis avnjutit ett glas av golden milk. En väldigt hälsosam dryck, med massa födelar för kroppen och väldigt god. Smaken är som en liten mildare chaidryck. Här nedanför kan ni läsa om fördelarna med golden milk och receptet hittar ni längre ner.
 
Kokosolja, främjar härtats häsla, stärker immunsförsvaret, ökar ämnesomsättningen, kan förbättre kolestrolvärden och det är även lättare att smälta kokosoljor än andra oljor.
 
Gurkmeja, innehåller en av de starkaste antiinflammatoriska ämnena som finns.
 
Ingefära, är bra mot illamående, huvudvärk, är lugnande för magen antiinflammatoriskt, ökar kroppens blodcirkulation och kan hjälpa om man har ledbesvär.
 
Kardemumma, ökar blodcirkulationen och är bakteriedödande.
 
Kanel, främjar blodcirkulationen, höjer kropps temperaturen och ger stabilare blodsockernivå.




Golden pasta:

* 1/2 dl torkad gurkmeja
* 1 msk torkad ingefära
* 1 1/2 dl vatten

Koka upp och låt det sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Låt svalna och förvara det sedan i kylskåpet i upp till 2 veckor. Pastan räcker till många glas golden milk. Dessutom kan man även använda det i matlagning då den både sätter smak och färg i grytor, wok, soppor eller smoothien.

Golden milk ( 1 glas )

* 1 tsk golden pasta
* 2 dl rismjölk
* 1 tsk kokosolja
* 1/2 tsk honung
* Kardemumma, vaniljpulver och kanel efter smak

Värm mjölken försitkigt på spisen och vispa ner en klick med golden pasta, kokosolja och honung. Rör om och smaka av med kryddor.






RSS 2.0