Semla - Utan vitt raffinerat socker, ägg, gluten, mjölk och mandel




 
Dessa semlor blev gaaalet goda! Helt klart mitt nya favorit bakverk Ännu roligare är det att man faktiskt gjorde receptet själv, ibland lyckas man verkligen!


RECEPT: ( 2 st stora eller 4 små + överdel )

* 1 ägg
* 1  dl kokosgrädde ( jag använde den från kung markatta, man kan även ta deras kokosmjölk och bara använde det tjocka, som man skrapar bort från mjölken )
* 25 gram kokosolja
* 1 msk agavesirap
* 1 msk kokossocker
* 1 dl ljummet vatten
* 1 krm salt
* 4 tsk kardemumma ( tog mycket kardemumma, då jag verkligen ville att det skulle smaka kardemumma & för att jag använde mycket kokos i receptet och det har en tendens till att ta över smaken )
* 1 tsk bakpulver
* 1 dl glutenfri mjöl mix ( jag använde lailas mix som är baserad på majs )
* 1 msk fiberhusk
* 0,5 msk pofiber

Gör såhär;
1. Vispa kokosolja och sötningen. Tillsätt ägg, vatten och kokosgrädde och vispa sedan igen.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke för sig.
3. Rör i mjölblandningen i äggblandningen.
4. Låt smeten stå i cirka 10 minuter, så att fiberhusken och pofiber får ta åt sig av vätskan så att smeten blir fast.
5. Rulla bollar av smeten och lägg på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
6. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter, eller tills bullarna har fått en fin färg.
Under tiden kan du göra vaniljkrämen.
Låt bullarna svalna, efter du har tagit ut dem.
Skär sedan en av bullarna på häften, det kommer bli locket till båda bullarna.

FYLLNINGEN:

* 1 msk potatismjöl ( balndat med lite vatten, rör om så att potatismjölet inte har några klumpar. Annars kommer hela vaniljsåsen bli full med klumpar av potatismjöl )
* 1 dl havremjölk
* 1 tsk vaniljpulver

* 0,5 dl vispbar sojagrädde att toppa semlorna på.

Gör såhär:

1. Koka försiktigt upp mjölken med vaniljpulvret, i en kastrull.
2. Häll sedan försiktigt ner potatismjöl i kastrulen med en kraftig vispning.
3. Koka under omrörning i ca 2 minuter till krämen har tjocknat.
4. Låt krämen svalna lite, innan du brer på den på semlebullen.

Bre på fyllningen på semlan. Vispa sojagrädde och ha på det på semlan. Ha sedan på locket.





Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Blog:


Your comment:



RSS 2.0