Sojakvarg med passionsfrukt smak




 
Har äntligen hittat den här nya kvarg smaken som är gjord på soja med smak av passionsfrukt. Tycker det är så roligt när alpro försöker göra flerv veganska alternativ.
Konsistensen var väldigt mjuk och len. När man hade tagit det översta lagret av kvargen kom man ner till passionsfrukten. Det var lite väl sött tyckte jag. Men annars tyckte jag smaken var väldigt bra. Så den här kvargen skulle jag inte kunna äta dagligen, men den skulle passa perfekt att baka med (ex. cheesecake) eller äta när man är på språng ibland.

Har ni smakat den här smakenVad tyckte ni isåfall






Lassagne med riven morot




Kom hem från jobbet för ett tag sedan och har precis ätit lite mat. Lunchen blev en lassagne som jag tog fram i frysen och värmde i ugnen, till det rev jag morötter. Ska strax hoppa i lite träningskläder för att ge mig ut på en promenad i kylan. Sedan kommer jag nog spendera min eftermiddag inomhus med en hel del te och en bra bok.







Saffransbullar




 Blev enormt sugen på saffransbullar idag. Så jag gjorde iordning en sats med bullar nu på eftermiddagen efter jobbet.
Perfekt att frysa ner bullarna i frysen, för att ta fram några bullar när man får besök.

 



RECEPT: ( 2 plåtar med bullar )

* 3 dl sojamjöl
* 3 dl lailas glutenfria mix
* 0,5 dl fiberhusk
* 2 dl soja kvarg
* 100 gram mjölkfritt smör
* 7 dl havremjölk
* 0,5 tsk salt
* 4 msk kokossocker
* 2 msk agavesirap
* 3 paket saffran
* 0,5 tsk vaniljpulver
* 1 msk kardemumma
* 50 gram jäst
* ev. Ett ägg till pensling ( går att undvika om man vill ha bullarna vegan )

Gör såhär:
1. Blanda ihop alla torra ingredienser och agavesirap, ställ åt sidan.
2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken, värm till fingervarmt.
3. Smula ner jästen, rör ner tills den har löst upp sig.
4. Häll degspadet i en bakmaskin (eller i en kastrull och använd elvispen/händerna för att knåda degen). Tillsätt de torra ingredienserna lite i taget.
5. När du har hällt i allt, låter du maskinen gå under 5 minuter.
6. Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.
7. Forma degen till runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
8. Låt jusa under bakduk ytterligare 30 minuter.
9. Värm ugnen till 225 grader.
10. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i ugnen i ca 10-15 minuter.






RSS 2.0