Bananbröd




Mår fortfarande inte helt hundra.. Så jag har sysselsatt mig med att baka ännu ett banan bröd. Dock har jag gjort ett helt annat recept.
Det här brödet blev såå gott!
Perfekt att ha det som en vanlig smörgås med goda pålägg. Det är även gott att bara äta en brödbit som mellanmål. Man kan även äta brödet som efterätt, om man serverar brödet med sojagrädde och en fruktsallad.
 
 

RECEPT:

* 10 ägg
* 6 bananer
* 2,5 dl kokosolja
* 0,5 dl rapsolja
* 2 dl teffmjöl
* 3 dl kokosmjöl
* 3 dl rismjöl
* 2 dl havremjöl
* 3 msk ljus psylliumfrön
* 3 msk mörka psylliumfrön
* 6 msk chiafrön
* 2 tsk honung ( jag använde en honung med smak av saffran, jag köpte på julmarknaden förra året )
* 2 tsk bikarbonat
* En nypa salt

Gör såhär:
Gör iordning en ugnsform med bakplåtspapper. Starta ugnen på 175 grader.
Ha i bananen med äggen och använd stavmixer tills det blir en slät smet. Smält kokosoljan och rapsoljan i en kastrull, låt den svalna och rör ner honung. Rör ihop med äggmseten. Använd en annan bunke till att blanda mjölet, chiafrön, bikarbonat, salt och psylliumfrön. Blanda mjöl blandningen och häll försiktigt ner i smeten. Knåda ordentligt med händerna, så att mjölet blir väl utblandat.
Ha ut bröd degen på plåten och ha ut brödet till kanten på plåten. Var noga med att brödet blir lika tjockt överallt. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter, eller tills brödet är klart. Ta ut plåten och lägg över en bak handduk och låt brödet svalna helt, inann du skär brödet i skivor. Man kan även skära bitarna på ledden för att få bitarna tunnare.

Ett tips är att frysa in brödet så fort som möjligt, då gluten fritt bröd har en tendens att bli torrt snabbt.




Susanna
15 Mars 2016 , 12:37

Stackars, hoppas du mår bättre snart. Det där bananbrödet ser väldigt gott ut :)


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Blog:


Your comment:



RSS 2.0