Saffransbullar




 Blev enormt sugen på saffransbullar idag. Så jag gjorde iordning en sats med bullar nu på eftermiddagen efter jobbet.
Perfekt att frysa ner bullarna i frysen, för att ta fram några bullar när man får besök.

 



RECEPT: ( 2 plåtar med bullar )

* 3 dl sojamjöl
* 3 dl lailas glutenfria mix
* 0,5 dl fiberhusk
* 2 dl soja kvarg
* 100 gram mjölkfritt smör
* 7 dl havremjölk
* 0,5 tsk salt
* 4 msk kokossocker
* 2 msk agavesirap
* 3 paket saffran
* 0,5 tsk vaniljpulver
* 1 msk kardemumma
* 50 gram jäst
* ev. Ett ägg till pensling ( går att undvika om man vill ha bullarna vegan )

Gör såhär:
1. Blanda ihop alla torra ingredienser och agavesirap, ställ åt sidan.
2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken, värm till fingervarmt.
3. Smula ner jästen, rör ner tills den har löst upp sig.
4. Häll degspadet i en bakmaskin (eller i en kastrull och använd elvispen/händerna för att knåda degen). Tillsätt de torra ingredienserna lite i taget.
5. När du har hällt i allt, låter du maskinen gå under 5 minuter.
6. Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.
7. Forma degen till runda bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
8. Låt jusa under bakduk ytterligare 30 minuter.
9. Värm ugnen till 225 grader.
10. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i ugnen i ca 10-15 minuter.




rememberthiis.blogg.se
30 Mars 2016 , 16:26

Låter gott :D


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Blog:


Your comment:



RSS 2.0