Årsresume 2016 Del 1/4




Januari: 
January:




Jag började mitt år i Spanien/Gandia, där mina föräldrar har en lägenhet. Under nyårsafton fick jag lära mig en helt ny tradition, man alltid gör i Spanien under nyårsafton. Nämnligen när klockan slår 12, ska man hinna med att äta och svälja en vindruva åt gången för varje 12 klockslag som slår efter klockan 12. Kommer ihåg att jag tyckte det var jätte svårt att hinna med och jag tror jag hade runt 4-5 vindruvor kvar, haha. I Spanien hann vi även med att göra lite olika utflykter, äta av den underbara frukten. 

I celebrated the new years eve in Spain/Gandia. Were my parents have their own apartment. During the new years eve, did I get to learn a new tradition in Spain. When the time strikes 12, need you eat & swallon 12 grapes for the first 12 second. Which means that you have a second on every grape to swallon. I remeber, that i thought that was so hard! I think i had like 4-5 grapes left. In spain we also had time to go out on a lot of trips with the car and we also annoyed the fruit.



När snön väl kom, spenderade jag många dagar utomhus med min kamera.
When the snow finally hit the ground, i spet a lot of day outside with my camera.




Hann även med att åka lite slalom.
I also had time to go skiing.

Februari: 
February:
 
 

Februari spenderades det mycket tid inomhus. Såg tillbaka i min blogg att jag passade på att äta väldigt mycket pannkakor. Hade även mysiga kvällar med tända ljus och mat i soffan. Gjorde även den populära drycken "Golden milk", som jag drack nästan varje kväll innan läggdags. Recept här ( klick )

In February, did i spend a lot of time inside. I also ate a lot of pancakes that month. I hade cozy evening with a lot of candles and i also ate my food in my sofa. I tried the popular drink "Golden milk", which i ended up drinking every evening before bed.



Bjöd över en vän på tacos en dag. Bjöd även över mamma när det var semmeldagen på en semla och en semmelwrap. 

I invited a friend over for tacos. I also invited my mom to my apartment, when it was the day for semla (Semla is a very popular pastry in sweden). I made the semla after my own reciepe.
 

Recept på semlan ( klicka här )
Recept på semmelwraps ( klicka här )


Mars:
March:


I mars månad spendera jag mycket tid i köket. Bakade ett bananbröd som jag bakade flera gånger efter det. Recept på bananbrödet ( klicka här )  .
Gjorde även en hemmagjord nyponsoppa, recept här ( klick )
Bakade även saffransbullar på saffran som jag hade kvar sen i julas, recept här ( klick ).
Det var även våffeldagen, jag gjorde våfflor på mitt arbete som endast var gjorda på ägg och bananer.

In march did i spend a lot of my time in the kitchen. 




Spendera mycket tid i soffan med varm choklad och gjorde stora frukostar som jag njöt av. Provade äve alpros nya kvarg som jag tyckte var väldigt god. Dock var den lite för söt för att äta dagligen, men passar utmärkt när man ska baka.

I also spend a lot of time in my sofa with blankets and drank warm chocholate. I also made a lot of breakfast. 
 


Premiär åt även på balkongen på en av mina nya favorit rätter. Det var pappa som bjöd mig på en paella med smak av saffran, som jag blev helt förälskad i. Fick även med mig rester hem. Recept på den hittar ni här ( klick ).
Bjöd även hem folk för att dricka te på min balkong och spela skipbo.

I ate on my balcony for the first time, i ate my new favorite dish. Wish was a paella that my dad made of safroon. I also invited people over to sit on my balcony to drink tea and play a cardgame called "skipbo".
 
 
Spendera väldigt mycket tid här i min läshörna, med en bra bok och en stor kopp med te.
The most days i spent my time here, with a good book and a big cup of tea.





Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Blog:


Your comment:



RSS 2.0